dilluns, 4 de novembre del 2019

ANGULÀRIA 2 - 0 BALAGUER

VICTÒRIA DE PRESTIGI

De prestigi, treballada i merescuda la victòria que diumenge passat va aconseguir l’Angulària davant el Balaguer en la jornada 9 de Segona Catalana.

El Balaguer, que encara no coneixia la derrota, ocupant un meritori tercer lloc a la taula, es va veure sorprès i vençut merescudament per un Angulària que va quallar un del millors partits de la recent estrenada categoria.
Poc es pensava el Balaguer sortir derrotat d'aquest camp.

El mal temps i un fort vent eren factors en contra que es sumaven al desafiament que representava de per si, el tenir-nos que enfrontar per primera vegada, a l’equip titular del Balaguer, conjunt de reconeguda trajectòria, i que l’any passat ens separava dos categories. Ell va descendir de primera i nosaltres vam pujar, per emparellar-nos a Segona Catalana. És tot un honor poder competir amb ciutats que multipliquen per deu el nombre d’habitants.
La sort ja ens va afavorir en el sorteig de camp.

La primera part, i a favor de vent (factor que tant et beneficia com perjudica), als jugadors se’ls veia motivats i ben alliçonats pel mister, de que aquest dia es podia fer història.

Les coses no podien començar millor, i alguns aficionats se’l van perdre. Als dos minuts i amb pilota controlada per l’Angulària, Jony la salva  de sortir per banda, i després de fer una paret amb Oussama, la centre als dominis de Sylla,  que guanyant la posició,  xutà a l’angle contrari del porter, per fer pujar l’ 1-0 pels locals. Costava de creure, però la realitat era present.
Celebració del 1-0 als dos minuts, obra de Sylla.

Un detall que s’observa en els partits jugats, és que quan l’Angulària marca primer, mai ha perdut cap partit. I en aquest, s’ha confirmat la teoria. Els jugadors es creixen, posant les coses difícils als contraris.

No cal dir que el Balaguer es sentia superior i confiava en les seves possibilitats; quedava tot el partit per davant, però els intents d’arribada a porteria, es quedaven tant sols en intents, ja que entre la línia mitja i defensa, no donaven gaire marge de maniobra. Quan un balaguerí es driblava un jugador, ja en tenia un altre damunt per impedir avançar. I així tot el partit. No els deixaven pensar, i això comporta un gran desgast físic, que van suportar durant tot l’encontre.
Algun va acabar ben esgotat, però compensat amb el regal d’una gran victòria.
Bloquejat entre Calderó i Robinat. No va passar.

Els minuts de la primera part s’esgotaven, conscients de que l’avantatge era mínim, i que a la segona, serien ells als qui podia beneficiar el vent. S’havia d’intentar ampliar el marcador.

Al minut 44 i en l’enèsim corner que treien els locals, Oussama, la posà damunt de porta, la defensa la rebutjà per dos cops, anant als peus de Jony, que de fort xut la creuà pel mateix escaire que el primer. Era el 2-0 i gol psicològic que no dona temps de reacció. Ja era un resultat més tranquil·litzador; no es lo mateix remuntar-ne un que dos.
Es veu que al futbol, tant n'hi ha per dar com per tomar, eh Edgar?.

Tot i així, es preveia una segona part on el Balagué ens tindria tancats al nostre camp per la influència del vent; previsió errònia, els nostres, esperonats pel públic i el marcador favorable, no van cedir en la pressió continuada,  imposant-se per coratge i amor propi a un Balaguer que no podia prosperar ni crear ocasions de verdader perill.  La força i voluntat de victòria, podia més que la teòrica superioritat tècnica del Balaguer, que poc a poc, anava minvant per donar pas a un major domini de l’Angulària, que podia haver ampliat el marcador, de tenir una mica més d’encert.
Pressió dels dos golejadors, Sylla i Jony.

Una gran victòria davant un gran equip com el Balaguer que no coneixia la derrota.

Com he dit, una gesta digna de figurar a l’historia de l’Angulària.

Un resultat que pot passar a l'història de l'Angulària.

ANGULÀRIA; Juanca, (Adrià), Mimit, Robinat, Sylla, (Molina),  Jony, Xime, Calderó, Aliou, Oussama, (Baiget), Selva, (Manel),  Gallart.

BALAGUER: Alfred, Llusà, Grabalosa, Bernal, (Joan), Sanchez, Gomis, Martinez, (Lopez),  Solanes, (Navau),  Olaya, (Estrada),  Jordana, Darias, (Delgado).

GOLS: 1-0, min. 2, Sylla; 2-0, min. 44, Jony.

ARBITRE: AKRAM SABRI, BE.