dilluns, 18 de maig del 2015

ANGULÀRIA 3 - 1 PALAU D'ANGLESOLA

Abdoulaye, dominant el joc i creant jugada.
EL DERBI DE L’URGELL, PER L’ANGULÀRIA

Amb una matinal agradable, l’Angulària i el seu veí i homònim Palau d’Anglesola, han disputat la jornada 32 de Segona Catalana amb victòria clara dels locals; clara, però no còmoda ni gens fàcil per l’Angulària, ja que s’ha començat el segon temps amb avantatge visitant de 0-1, gol marcat per Simó al minut 20. El Palau, durant aquest període, ha estat lleugerament superior.

Era un partit d’aquells a cara o creu, on els dos equips ens hi jugàvem molt degut en la delicada situació que ocupem a la zona baixa. Aquest partit s’havia de guanyar com fos i deixar despenjat definitivament al Palau.

I així ha estat; l’Angulària ha sortit a la represa totalment desconegut, com si ens l’haguessin canviat; amb les correccions de rigor de l’entrenador i tres canvis de cop, s’ha girat la truita de tal modo que l’afició ha començat a despertar i a gaudir del gran joc i domini que imposaven els nostres sobre un Palau sorprès i incapaç de contrarestar la superioritat local.

Però mancaven els gols, lo primordial en aquest joc, i en portàvem un en contra que s’havia de remuntar.

D’empatar i fer el segon en quatre minuts, se n’ha encarregat el nostre golejador David Gallardo que posant-se l’equip a l’esquena a donat ales per lliurar una victòria molt treballada i merescuda.

El primer l’ha fabricat Ibra al minut 63, que en una gran i ràpida internada s’ha desfet dels defenses per centrar un passi perfecte als peus de Gallardo que, seguint la jugada, l’ha creuat al fons de la porteria. Lo mes difícil s’havia fet, posant l’empat i la por al cos dels rivals, que no s’ho creien.

Com sol passar, quant els perills i arribades son constants, s’han de parar com sigui, faltes, pèrdues de temps, etc.; i en una de tantes, quatre minuts mes tard, el mateix Gallardo de xut directe i bastant fora l’àrea, l’ha clavat pel mateix escaire, posant per davant l’Angulària i embogint a l’afició i als mateixos jugadors que veient compensada la gran recuperació que res tenia que veure amb la primera part. Era el minut 67 i restava molt a veure.

Una vegada superats en el marcador, els del Pla han provat de reaccionar, arribant amb febles contracops que la defensa anul·lava, i en ultima instancia, el nostre porter Adrià que avui sí ha quallat una bona actuació, sense provocar cap ensurt.

L’Angulària continuava insistint per assegurar el triomf amb mes claredat, però el Palau no es resignava a l’evidència i a cop de sumar targetes grogues merescudes per infraccions (set), ha fet que al minut 81, un jugador foraster hagués d’abandonar el terreny de joc al veure la segona, i minvar encara mes el debilitat potencial visitant; l’Angulària passava per damunt de l’equip que a la primera part semblava una altra cosa. Feia molt temps que els d’Anglesola no emmarcaven una segona part tant completa com la d’avui.

Amb un home menys, i amb les ganes que els nostres tenien d’agradar i fer gaudí a l’afició, ningú ha estranyat que al minut 87, en una jugada molt semblant al primer gol, Ruben ha fet d’Ibra, que amb la rapidesa que li és habitual, ha encarat la línia de fons, passant perfectament la pilota als peus de Jhony, que preguntant al porter per on la volia, ha fet pujar el 3-1 al marcador, amb la corresponent satisfacció de tot el públic anglesolí i al mateix equip que s’ha retrobat en el joc i victòries.

Un gran matí de futbol que hem avançat per veure, a la tarda, com el Barça és proclamava campió. Es a dir, un dia rodó. No tan pel Palau d’Anglesola, que ha vist per terra l’esperança d’endur-se una victòria d’Anglesola. Avui, la necessitàvem nosaltres.

Al inici del partit s'ha fet un minut de silenci en memòria de l'exalcalde, FRANCESC VIDAL TEIXIDÓ, gran impulsador del futbol al poble i avi del actual capità de l'Angulària Josep Vidal Amenos.