dilluns, 23 de desembre del 2019

BALÀFIA 1 - 1 ANGULÀRIA

SUMAR SEMPRE ES IMPORTANT

La jornada 15 de Segona Catalana,  ha tancat l’any per l’Angulària amb un molt merescut empat al camp del Balàfia, equip capdavanter que ocupava la quarta posició a la taula.

S’ha sumat un punt, que sempre es bo, però hem sortit de Balàfia amb la sensació d’haver-nos-en  deixat de guanyar dos més. El global del partit va ser mereixedor de tornar a Anglesola amb una victòria.
Presentació dels dos equips, amb una visió fatal.

Dic això corroborat lo manifestat per part del mateix Balàfia  a l’acabar el partit, i lo publicat  als diaris pel seu cronista, “El Balafia salva un punt davant l’Angulària”.

Els d’Anglesola es mostraren més ambiciosos i els que més van pressionar en busca d’ocasions per alçar-se amb el triomf; sempre parlant en el còmput dels noranta minuts.
Jugada d'atac, reclamant fora de joc.

A la primera part, no obstant, el Balàfia, convençut de la seua teòrica superioritat, es llençà a l’atac en busca d’enllestir per la via ràpida el compromís que suposava un equip recent ascendit com el nostre.
Entrant a rematar un llençament de falta.

Però una cosa es voler, i l’altra poder. Davant tenien un conjunt novell sí, però amb jugadors valents i ben posicionats, disposats a plantar cara, i quelcom més, com per no sortir de buit del terreny Manuel Lorite de Balàfia.
Van tenir la linier Iria Pujol Colella. Bona actuació la seva.

Ho van intentar de tota forma i manera; però cada jugada de perill era frenada per les zones de mig camp i defensa; i en última instància pel porter Adrià, que no tingué treball en excés.

La resposta de l’Angulària, es basava en sortir al contracop per les bandes i buscar la rapidesa del trio davanter. Aquesta tàctica va causar més d’un ensurt als defensors que, feina van tindre per aturar-los i evitar encaixar algun gol. Però en aquesta primera part el marcador no es bellugà, considerant el domini i ocasions en un 50 % per cadascú.

Enèssim llençament de corner, sense consequències.

La segona part fou més emocionant i decisiva. El joc i el pes del partit va anar a càrrec de
l’Angulària, encara que en la primera i una de les poques arribades del Balàfia, la van aprofitar per marcar un bonic gol a càrrec de Lozano al minut 47. La veritat és que la jugada que el va precedir, va ser mereixedora del premi.

Quedava tota una part, però el fantasma del 1-0 i anar per sota el marcador, feia presagiar el tòpic de que cada vegada que encaixàvem nosaltres el primer gol, no havíem pogut puntuar mai, però en aquest partit i vista la manera que es desenvolupava el joc, hagués estat una injustícia marxar de buit.
Un altre corner que no va voler entrar.

L’Angulària no s’enfonsà, tot lo contrari, cada minut que passava, augmentaven les possibilitats de que aquest encontre no es podia perdre; empatar i fins i tot guanyar.

En canvi lo Balàfia va anar de més a menys; cada vegada mes replegat, retirà dos jugadors per reforçar la rereguarda, i aquest, crec, va ser un dels errors que el van condemnar a no disposar d’oportunitats al davant, parapetant-se al darrere per mantenir l’avantatge.

Això va fer que l’Angulària avencés línies, tancant a tot el Balàfia per defensar. El propòsit era defendre  l’únic gol fins el final, i quasi ho aconsegueixen.

Partit finalitzat amb cert regust de boca. Ens deixavem dos punts.

Corria el minut 84 i, en una de tantes triangulacions i arribades, Jony amb pilota controlada, corre la banda fins la ratlla de corner; s’aturà i alçant el cap veu a Robinat desmarcat i que seguia la jugada; li passà als peus perquè empatés el partit.

Minuts abans, ja es van salvar d’un gol cantat que per dues vegades seguides un jugador va treure sota pals la pilota amb tota la sort del mon.

Continuem treien millors resultats a fora que a casa.

Per això comentava abans, que l’empat s’agraeix, però que van fer mèrits com per endur-se els tres punts.

Sopar de Nadal i celebració del punt aconseguit. Després vindria "l'amic invisible".

BALÀFIA : Ocaña, Romero, (Redondo), Badia, Fernandez, Monturiol, Golzalez, Clavero, Alvarez, (Espinosa),  Lozano, (Soler),  Bosch, Aznabet, (Hortal).

ANGULÀRIA: Adrià, Mimit, Robinat, Jony, Oscar, Monter, Sanchez, Aliou, Sylla, Oussama, Molina, (Baiget), Selva, (Manel).

GOLS: 1-0, Min. 47, Lozanop; 1-1, min. 84, Robinat.

ARBITRE: ALEX TORRES HOYAS, BÉ.