dimarts, 4 d’abril del 2017

RIALP 1 - 3 ANGULÀRIA

A LA CAÇA DEL LIDER

L’Angulària suma tres punts més i retalla la diferència  amb el líder Tremp que s’ha deixat dos punts en el seu desplaçament a Bellcaire, empat que ens beneficia doblement, donat que, a la vegada que ens atansem més al primer lloc, el Bellcairenc, per la seva banda, el tenim a vuit punts per sota, quedant reduït a tres, els equips aspirants al títol, i entre els quals hi figura el Vallfogona, al qui superem en un punt. Segon classificat i amb bona perspectiva, ja que el Tremp ha de visitar-nos a nosaltres i al Vallfogona.

Entrant i centrant-nos en el partit d’avui, corresponent a la jornada 27, ha estat una victòria que no passarà a l’historia per la manera que s’ha aconseguit. Un fort i glaçat vent, impedia jugar massa bé al futbol, i els nostres, poc acostumats a aquest canvi de temperatura ho han acusat visiblement, veient-se superats en part, pels locals, més aclimatats al temps, majorment en la primera meitat.
Junt amb Sisco Segués i J-Mª Aiguadé, aquest és el desplegament
d'animadors avui a Rialp. Era molt lluny i feia bastant fred.
És la graderia, nó la teulada.
No obstant això, a mesura que passaven els minuts, l’Angulària, poc a poc anava guanyat terreny, fins que al minut 35 , una internada del davanter centre Hichem, s’ha vist frenada amb falta dins l’àrea i considerada penal clar assenyalat per l’àrbitre, que ha estat bé en línies generals. El mateix jugador el llençà i obrí el lluminós. El joc estava bastant igualat quant, el Rialp, per mediació de Gali, al minut 40 feia pujar l’empat en una bona jugada individual. Amb aquesta justa igualada, arribà el descans, per intentar assentar-nos més al terreny i a la climatologia en la propera part.

I a fe que s’ha canviat en tots els aspectes, tan positius com negatius.

D’entrada, al minut 56 i a conseqüència d’un corner, el porter local es expulsat amb vermella directe per agressió a Hichem que ha rodat pel terra; expulsió i altre penal que castiga al Rialp. Una vegada substituït el porter per un jugador de camp, el mateix Hichem transformà i donà de nou avantatge als anglesolins. A partit d’aquí, comença un altre partit totalment diferent. A la vegada que jugàvem amb superioritat, el vent ens era favorable, combinant gairebé tota la part al camp dels locals, cosa que feia preveure que algun altre gol arribaria.

En un dels molt corners que el Rialp era sotmès, s’ha produït l’ 1 – 3, a càrrec d’Omar, desviant la pilota molt ben llençada per Aaron. Era el minut 73, i els tres punts començaven a enfilar cap a l’Urgell. Els muntanyencs, minvats amb numero i convicció, tot just s’atansaven a la nostra parcel·la, però en una que ho han provat, el nostre bon porter Eric, ja sigui per la inactivitat, o perquè tenia que passar, s’ha trencat literalment el  muscle d’una cuixa, tenint que ser retirat i reemplaçat per un altre jugador; en aquest cas Omar, autor del tercer gol.

Era el minut 81, i els locals, en un últim intent per escurçar  el marcador, s’han bolcat amb tot i han pressionat fins a l’últim minut. Han tingut premi, però no l’han aprofitat. En l’últim sospir, s’han vist afavorits per un altre penal, que no han sabut transformar, sortint la pilota molt alta per damunt porteria.

El xiulet  donava fi a un encontre que ens donava en definitiva tres punts més, però en aquest  cas, i donat el preu que s’ha cobrat aquesta victòria, damunt la aparent greu lesió d’Eric, no ha compensat en absolut. Desitgem-li una ràpida recuperació.

RIALP: Maxim, Gaspà, Galí, Caselles, Moldavan, Sanchez, (Font), Mendoza, Solé, Farid, (Roqué), Contel, (Cabezas), Pin.

ANGULÀRIA: Eric, (Parrata),  Roger, Omar, Aaron, Gabi, Arnau, Juanco, Mamadou, Segués, (Radu), Hichem, Dalghi, (Suena).

Gols: 0-1, min. 35, Hichem, (p); 1-1, min. 40, Gali; 1-2, min. 56, Hichem, (p); 1-3, min. 73, Omar.

Arbitre: Silva Zucar, be.